Last edited by Querido
25.05.2021 | History

3 edition of De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne found in the catalog.

De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne

verhalen en een gedicht

 • 2404 Want to read
 • 144 Currently reading

Published by Administrator in Querido

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Querido


   • Download De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne Book Epub or Pdf Free, De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne, Online Books Download De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne Free, Book Free Reading De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne book in PDF or epub free.

   • nodata

    StatementQuerido
    PublishersQuerido
    Classifications
    LC Classifications2000
    The Physical Object
    Paginationxvi, 109 p. :
    Number of Pages74
    ID Numbers
    ISBN 10902148451X
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 9MB.


Share this book
You might also like

De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne by Querido Download PDF EPUB FB2


‘De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne’

Want wat moet je denken van de beer die langer is geworden dan de torens van het Kremlin en zwaarder dan de zwaarste vestingen? In veel verhalen wordt het leed van… Toon Tellegen, dichter en verteller van fijnzinnige dierenverhalen die net zo goed over mensen gaan, had een Russische grootvader. Een leven later door hem met gevoel voor Russisch drama opgeschreven, over de steppe vliegend met de vleugels die zijn grootvader hem heeft nagelaten. Deze Egbert Engberts was Rusland na de Revolutie in 1918 ontvlucht en zat barstensvol verhalen: sombere, weemoedige maar vaak ook grappige en bizarre herinneringen aan zijn oude leven.

Daar zaten twee vleugels in, netjes opgevouwen.

De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne van Toon Tellegen

In haast elk verhaal gaat er iemand dood, meestal op zinloze manier. Van die mistroostige opa natuurlijk, die over de tijd als eeuwigheid raadselt: Maar ik wist precies wie wie was. Opa blijkt in zijn verhalen ook meer over zijn persoonlijke leven te leggen dan hij zelf kwijt zou willen, en uiteindelijk gaan ze evenzeer over het menselijk tekort als over het Rusland aan de vooravond van de revolutie.

Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

De grootvader is Tellegens Muze. Zelfs inclusief de verhalen die zijn grootvader 'had kunnen vertellen'. Deze Egbert Engberts was Rusland na de Revolutie in 1918 ontvlucht en zat barstensvol verhalen: sombere, weemoedige maar vaak ook grappige en bizarre herinneringen aan zijn oude leven.